Augmentacija grebena

Home / Augmentacija grebena

Augmentacija grebena

AUGMENTACIJA GREBENA
je operativni zahvat kojim se nadomještava nedostatak kosti potreban za ugradnju implantata. Ovisno o području i veličini defekta, koristi se nekoliko tehnika. Uzroci gubitka kosti mogu biti fiziološki nakon vađenja zuba i uslijed starenja, a patološki su parodontne bolesti, te procesi u kosti (granulom, cista, tumor). Gubitak kosti je prisutan i nakon oralnokirurških zahvata, traume, te dugotrajnog nošenja mobilnih proteza.

Tehnike nadomještavanja kosti su:

GBR (GUIDED BONE REGENERATION) VOĐENA REGENERACIJA KOSTI

podrazumiieva aplikaciju umjetne kosti i membrane i koristi se za regeneraciju manjih koštanih defekata. Često se može napraviti istovremeno sa ugradnjom implantata.

ONLAY GRAFT
Kod te tehnike uzima se koštani blok sa brade ili stražnjeg dijela donje čeljusti koji se aplicira u ležište (defekt) i fiksira vijcima za osteosintezu. Pukotina između tog koštanog bloka i ležišta se puni granuliranim materijalom te se prekriva membranom. Zahvat je puno zahtjevniji i koristi se za veće vertikalne i horizontalne nedostatke kosti. Nakon 6-8 mjeseci može se ugraditi implantat.

SINUS LIFT – PODIZANJE DNA MAKSILARNOG SINUSA
Uslijed vađenja stražnjih zuba u gornjoj čeljusti, dolazi do povećanja šupljine maksilarnog sinusa što rezultira neadekvatnom visinom kosti potrebnom za ugradnju implantata. Tada se izvodi operativni zahvat kojim se umjetna i/ili vlastita kost stavlja na dno sinusa kako bi se dobila zadovoljavajuća visina kosti. Zavisi o postojećoj visini kosti taj zahvat se može napraviti istovremeno sa ugradnjom implantata. Ukoliko je jako malo kosti koja ne bi bila dovoljna za primarnu stabilnost implantata, prvo se radi sinus lift, te nakon 10-12 mjeseci ugradnja implantata.

Augmentacija grebena je operativni zahvat kojim se nadomještava nedostatak kosti potreban za ugradnju implantata. Ovisno o području i veličini defekta, koristi se nekoliko tehnika.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

    Pošalji ortopanski snimak

    Ovaj obrazac prikuplja vaše podatke kako bismo mogli komunicirati s Vama i pružiti vam pomoć oko vašeg upita.
    Molimo pročitajte našu Izjavu o privatnosti i saznajte kako koristimo i štitimo Vaše podatke.

    Nazovite za termin