Zubni implantati

Home / Stomatološke usluge / Zubni implantati

Zubni implantati

 • ŠTO SU ZUBNI IMPLANTATI?

  Zubni implantat je titanski vijak koji se kirurški ugrađuje u kost i predstavlja zamjenu za korijen zuba koji nedostaje. Na implantat se postavlja titanska ili cirkonska nadogradnja koja osigurava stabilnu vezu između implantata i protetskog nadomjestka, a na to krunica, most ili proteza.

 • KOLIKA JE USPJEŠNOST TERAPIJE ZUBNIM IMPLANTATIMA?

  Zubni implantati se koriste već više od 30 tak godina i imaju sve veći postotak uspješnosti, statistički podaci se kreću oko 95%, a ovisi o općem zdravstvenom stanju pacijenta, količini i kvaliteti kosti u koju se ugrađuju, stanju sluznice, te održavanju oralne higijene.

 • PREDNOSTI ZUBNIH IMPLANTATA

  • Zubni implantati izgledaju, funkcioniraju i osjećaju se kao vaši prirodni zubi
  • integrirani implantati u čeljusti zaustavljaju proces resorpcije kosti i posljedičnog povlačenja zubnog mesa, što mostovi i proteze ne mogu
  • čuvaju vaše prirodne zube – kod klasičnih tretmana potrebno je izbrusiti susjedne zube za nosače mosta; implantati eliminiraju potrebu za brušenjem zubi
  • povećavaju stabilnost mobilne totalne proteze
  • implantatom dobivate stabilnu, trajnu i estetsku nadoknadu zuba

 • Postupak tretmana implantatima

  Postupak ugradnje implantata je bezbolan jer se obavlja u lokalnoj anesteziji. U prvoj posjeti se ugradi implantat u kost i prekrije sluznicom. Nakon perioda cijeljenje, u idealnim slučajevima, od 3-6 mjeseci otvara se implantat i u njega se postavlja nastavak za cijeljenje koji ostaje 2-4 tjedna, nakon toga se uzima otisak i izrađuje definitivni protetski nadomjestak. Tijekom perioda cijeljenja zub se može privremeno nadomjestiti jednim od nekoliko načina.

 Zubni implantati

Zubni implantati

 Zubni implantati

Zubni implantati

Uspješnost ugradnje zubnih implantata je izrazito velika. U svijetu se godišnje ugrade milijuni zubnih implantata s uspjehom od 99% dok naš implantološki tim provodi implantiranje sa znatno većim uspjehom od svjetskog prosjeka koji iznosi 99,58%.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

  Pošalji ortopanski snimak

  Ovaj obrazac prikuplja vaše podatke kako bismo mogli komunicirati s Vama i pružiti vam pomoć oko vašeg upita.
  Molimo pročitajte našu Izjavu o privatnosti i saznajte kako koristimo i štitimo Vaše podatke.

  Nazovite za termin