Oralna kirurgija

Home / Stomatološke usluge / Oralna kirurgija

Oralna kirurgija

 • Apikotomija

  Apikotomija je operativni zahvat kojim se odstranjuje vrh korijena zajedno sa patološkim tkivom (granulom, cista) koje se razvilo oko njega. Patološki proces najčešće nastaje nakon neadekvatne endodontske terapije ili neliječenja zuba ako je avitalan. Apikotomija daje mogućnost očuvanja zuba koji je bio indiciran za vađenje nakon što se ne može konzervativno izliječiti.

 • Alveotomija

  Alveotomija je kirurški zahvat kojim se vade impaktirani umnjaci. Impaktirani umnjaci mogu biti bezbolni i normalno niknuti u zubni luk. Međutim, kada im je smjer nicanja nepovoljan ili nema dovoljno mjesta za nicanje, mogu izazvati simptome poput boli i oticanja. Ukoliko do toga dođe, indicirana je akveotomija.

 • Cistektomija

  Cistektomija – ciste najčešće nastaju iz upalnog tkiva (granuloma), nakon traume ili su razvojne etiologije. Ukoliko se cista ne odstrani, ona nastavlja svoj rast i tako razara kost. Može dovesti do bolova i oticanja. Cistektomija je zahvat kojim se odstranjuje cista. U šupljinu koja ostane nakon njenog odstranjena može se aplicirati umjetna kost kako bi cijeljenje kosti bilo u punom opsegu.

 • Frenulektomija

  Frenulektomija – ponekad nakon nicanja gornjih sjekutića ostane razmak između dva prednja sjekutića. Uzrok tome može biti abnormalno razvijen frenulum. Operativni zahvat kojim se taj frenulum odstranjuje naziva se frenulektomija. Nakon toga slijedi ortodontska terapija zatvaranja razmaka tj. dijasteme.

 Apikotomija

Apikotomija

 Alveotomija

Alveotomija

Uspješnost ugradnje zubnih implantata je izrazito velika. U svijetu se godišnje ugrade milijuni zubnih implantata s uspjehom od 99% dok naš implantološki tim provodi implantiranje sa znatno većim uspjehom od svjetskog prosjeka koji iznosi 99,58%.

OBRATITE NAM SE S POVJERENJEM

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg sigurnog online obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

  Pošalji ortopanski snimak

  Ovaj obrazac prikuplja vaše podatke kako bismo mogli komunicirati s Vama i pružiti vam pomoć oko vašeg upita.
  Molimo pročitajte našu Izjavu o privatnosti i saznajte kako koristimo i štitimo Vaše podatke.

  Nazovite za termin